Huurdersvereniging Patrimonium Veenendaal

Home

Bestuur

Missie

Visie

Informatie

Thema

Nieuws

Over%20ons

Word%20Lid

Energiecoaches

Contact

Huurdersvereniging Patrimonium Veenendaal is op 24 februari 2015 ontstaan uit een fusie tussen Huurdersvereniging SIB en Huurdersvereniging Patrimonium.

Doordat de woningcorporaties Patrimonium woonstichting en SIB woonservice besloten om een fusie voor te bereiden, ontstonden er contacten tussen de besturen van beide huurdersverenigingen.

 

Omdat hen individueel gevraagd werd een zienswijze te geven over deze voorgenomen fusie, besloten zij om deze gezamenlijk uit te brengen. Met behulp van een adviseur van het Woonbond Kennis en Adviescentrum (WKA) werd een lijvig stuk geproduceerd en aan de corporaties aangeboden.

Deze zienswijze is meegezonden met de aanvraag tot goedkeuring voor de fusie aan de diverse instanties waaronder de Minister. Na goedkeuring besloten de corporaties om per 1 januari 2015 te gaan fuseren.

 

Dit was voor de huurdersverenigingen aanleiding om een samenwerkings- intentieverklaring op te maken , met als doel te komen tot een fusie, deze verklaring is op 3 november 2014 door beide huurdersverenigingen ondertekend.

 

Huurdersvereniging SIB (opgericht op 4 juli 2001) heeft evenals Huurdersvereniging Patrimonium (opgericht op 29 juni 1999) een verleden, ze zijn beide opgericht met het doel de belangen van de huurders van hun corporatie te behartigen.

 

Op 4 juli 2001 ging het er heet aan toe, zie weerbericht van die dag:
Op 4 juli werd het in Zeeland al 30 graden maar de volgende dag werd het landelijk een tropische dag (BronMeteoconsult)

Of dit in huurdersland nog vaker is voorgekomen dat weten we wel zeker.

 

Op 29 juni 1999 werd er over Nederland heel wat uitgestort, zie weerbericht van die dag: 29 juni kwamen op uitgebreide schaal hevige regen- en onweersbuien voor. Plaatselijk viel daarbij ruim 20 mm neerslag in korte tijd. (Bron KNMI)
Ook hier geld dat het weerbericht vaak goede voorspellingen in zich heeft want ook na 29 juni 1999 hebben de huurders "plasregens en onweersbuien" over zich heen gekregen

 

Op 3 november 2014 hadden we voor de tijd van het jaar gerekend een combinatie van die twee zie weerbericht van die dag: Weerbericht maandag 3 november 2014. In de ochtend is het droog, lokaal is er zelfs wat ruimte voor de zon. De rest van de dag zal de bewolking de overhand hebben. Vanmiddag en vanavond zullen er buien het land over trekken, met kans op onweer en zware windstoten. Het wordt een graad of 14. (Bron Weerportaal)

 

Op 29 juli 2015 is de akte houdende STATUTENWIJZIGING gepasseerd en is er vanaf dat moment één officiële huurdersvereniging onder de naam:

HUURDERSVERENIGING PATRIMONIUM VEENENDAAL 

Het weer op 29 juli 2015 Vooral vanochtend vallen opnieuw flinke buien. Het kan daarbij onweren en hagelen, vooral in de noordelijke helft van het land. In het zuiden zijn er vaker droge momenten. 's Middags neemt overal de buiigheid geleidelijk af en breekt het wolkendek vaker open. Het wordt 16 tot 18 graden. De westelijke wind waait nog steeds matig, aan zee vrij krachtig of krachtig, 3 tot 6 Bft. Komende nacht klaart het geregeld op en is het op veel plaatsen droog. In de kustprovincies blijft wel kans op een bui. Het koelt af naar 13 tot 10 graden. Bron: Weerplaza

 

Geen denderend weer voor de tijd van het jaar maar we gaan er vanuit "Na regen komt zonneschijn"

Links
Patrimonium woonservice
Gemeente Veenendaal
Huurcommissie